דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/09/2015 | 01:22 | מאת: אילנה

בתי בת כמעט שלוש התעוררה הבוקר בבכי חזק והתלוננה שכואב לה, כנראה פחדה לעשות פיפי מהכאב. אחרי מתן הפיפי הראשון השתחררה והתאוששה. בבדיקת סטיק במוקד נמצאI לויקוציטים ואריטרוציטים, ph בסיסי והפיפי היה עכור. האם חייבים למהר ולתת טיפול אנטיביוטי בכל מקרה או שאם הילדה נראית מאוששת וחזרה לעצמה, ייתכן והבעיה תיפתר מעצמה? תודה מראש על תשובה מהירה ככל הניתן

מתנצלת שלא שמתי לב עד כה לפניתך ותשובתי התעכבה בצורה מוגזמת. זיהום בשלפוחית השתן כפי שאת מתארת- כי לפי מה שהבנתי לא היה חום או סימני זיהום כללי או כאבי גב שמצביעים על זיהום בכליה- יכול לחלוף מעצמו. יחד עם זאת קיימת האפשרות שהזיהום :יעלה" לכליה ואז ברוב המקרים יתבטא בחום כאבי בטן ומצב כללי לא טוב. רצוי לא להמתין למצב זה כי זיהום בכליה יכול להשאיר נזק בלתי הפיך ברקמת הכליה וזה כמובן לא רצוי. לגבי ילדים חשוב לברר גורמים לאותו זיהום שבינתתיים מוגבל לכיס השתן לפי הסימנים הקליניים: התאפקות בהטלת שתן והרטבה בתחתונים, עצירות, תולעים. כל אלו עלולים לגרום להישנות הזיהום ולכן יש למגר מצבים אלו.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים