הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/11/2012 | 08:35 | מאת: אסתי

בן 5 נולד עם הדרונפרוזיס קל עד בינוני שהלך והשתפר עם השנים במפוי לא הודגמה חסימה(בגיל 3 חודשים) כעת ההרחבה קלה אך במשך השנתיים האחרונות נרשם האטולטרסאונד שיש החמרה בהשוואה לפני שנים. האם הידרונפרוזיס שהשתפרה יכולה להחמיר שוב עדיין זו הרחבה קלה . מה צריך לעשות יש לציין שלא סבל אף פעם מזיהום

תנודות בחומרת ההידרונפרוזיס יכולות להיות גם על רקע וזיקואורטראל רפלוקס ובתלות בדרגת מילוי השלפוחית.בהקשר זה אם הכליה נראת טוב ואין לילד זיהומים וההחמרה בדרגת ההידרונפרוזיס אינה משמעותית ניתן להמשיך לעקוב. מאידך אם ההחמרה משמעותית - ויש נורמות ומספרים לכך- או שרקמת הכליה נראת מתוחה או דקה יותר לעיתים שוקלים לחזור על מיפוי הכליות כי גיל 3 חדישם הוא גיל מאד צעיר כשהכליות לא בשלות ותפקודן מאד לא מפותח. בהמשך, עם ההבשלה של התפקוד ועלית תפוקת השתן, אזורים מוצרים לאורך צנורות הניקוז יכולים להתבטא בצורת החמרת דרגת ההרחבה של האגן של אותה כליה וזאת כאמור ניתן להדגים במיפוי חוזר לאחר שעיון בתמונות הסונר ישכנע שזה מוצדק

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים