רפלוקס שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/08/2015 | 22:04 | מאת: חן

האם רפלוקס בדרגות 2-3 יכול לחלוף מעצמו עם הגדילה ללא צורך בניתוח? באיזה גיל בדרך כלל זה חולף? אם בגיל 6 מפסיקים טיפול תרופתי מונע ושוב חוזרות דלקות שתן יש צורך בביצוע ניתוח לתיקון הרפלוקס?מי הרופא שמטפל בתחום?אורולוג או נפרולוג?

רפלקוס בהחלט יכול לחלוף ולכן התערבויות מיותרות אינן נחוצות. מה שלא חולף זה הנטיה לפתח זיהומים בדרכי שתן בעיקר אצל בנות. וגם חשוב לוודא הרגלי התרוקנות משתן ומצואה. וגם אם יש זיהומים חוזרים חשוב לברר איזה סוג של זיהומים- עם חום ז"א בכליה או רק אי נוחות בהטלת שתן- כיס השתן

01/09/2015 | 11:38 | מאת: חן

מדובר בזיהומים בכלייה פיילונפריטיס עם חום גבוה מאוד של 39.5 כאבים בכל הגוף. חיידקים שונים. האחרונים: אנטרוקוקוס Pseudomonas aeruginosa

אם מדובר בזיהומים בכליה יתכן מאד שיהיה צורך בציסטוגרפיה חזוראת לברר אם נותר רפלוקס ואז לתקן אבל רצוי לבצע התיעצות מסודרת עם כל הנתונים כולל תפקודי כליה אוולרטאסאונד עדכני ומיפוי כליות במידה ובוצע עם נפרולוג ילידם ואז לבצע את כל ההחלחטות העדכניות הנכונות לגופו של ענין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים