משמעות התוצאה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/07/2015 | 01:44 | מאת: רינה

שלום רב, בני בן 14. לאחר בדיקת אולטרה-סאונד של הכליות התקבלה התוצאה: "כליות בגודל תקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגמו ציסטות אחדות בגודל עד כ 0.9- ס"מ. שלפוחית שתן בקיבולת טובה ,גבולות סדירים." מה פירוש התוצאה? האם מומלץ טיפול מסוים? תודה מראש

לא ציינת מדוע בוצעה בדיקת האולטראסאונד אבל מומלץ להגיע עם התוצאות לנפרולוג ילדים להמשך מעקב אם הממצא מתגלה לראשונה. רצוי לברר גם במשפחה אם להורים סבים סבתות או אחים אין ציסטות בכליות. אבל מעקב והשלמת ברור לנער במסגרת נפרולוגיה ילדים חשובה מאד

22/07/2015 | 23:33 | מאת: רינה

תודה על התשובה.... לראשונה ב- 2009 גילו שיש ציסטה זעירה בכילייה ומאז אנו במעקב כל שנה וחצי-שנתיים. ב- 2013 הציסטה הייתה בגודל 0.8 ס"מ עם המחיצה. יש לציין כי בני נוטל פריזמה 20 מ"ג כל יום מאז שנת 2010. שאלתי האם ריבוי הציסטות (כפי שהתקבל באולטראסאונד האחרון) יכול להיות כתוצאה מהפריזמה? מה הטיפול לכך? תודה מראש

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים