תוצאות תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/06/2015 | 12:49 | מאת: אמא

ביתי בת ה 7 עשתה בדיקת דם לתפקודי כליות להלן הממצאים urea 28 creatinine 0.37 uric acid 2.5 calcium 10.1 protein total 7.1 albumin 4.5 sodium 138 potassium 4.5 ברצוני לדעת האם ערכים אלו תקינים ( הנני יודעת שלחלק מהבדיקות ישנן ערכים שונים לילדים ). כמו ה ureaהערכים התקינים הם עד 20? אודה לתשובה בנושא :) יום טוב

באופן כללי הערכים נראים תקינים לגיל עבור טווח הערכים שמקובלים במרבית המעבדות. חשוב לציין כי יש שוני בטווח הנורמה בין הקופות השונות שמן הסתם עובדות עם מעבדות שונות. האוראה יכולה לציין מצב של התיבשות קלה ואם זה הבדיקות בצום זה בהחלט יכול לקרות. בכל מקרה ההתיחסות לכל בדיקות מעבדה באשר הן היא בהקשר הקליני - הסיבה- שבגללן הן בוצעו וגם לגודל הילד ובפרט גובה.לגבי ההערכה של תפקוד הכליות חשוב לציין כי גם בדיקת שתן כללית חשובה וגם מדידת לחץ דם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים