דלקות חוזרות בשתן - בת 7

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/06/2015 | 15:12 | מאת: ימית

שלום רב :) ביתי בת ה 7 סובלת כשנה וחצי מדלקות חוזרות בשתן. אולטראסאונד כליות לפני שנה וחצי תקין. מקבלת תוסף תזונה של אשלגן להורדת מלחים בשתן משום שהם גבוהים. מלחים בנורמה אבל עדיין יש דלקות בשתן לעיתים תכופות מאוד. סיימה אנטיביוטיקה של חודשיים ( לפני שבוע ) כטיפול מונע בהוראת נפרולוג. וכיום שוב דלקת בדרכי השתן. האם עליי לדרוש בדיקת ריפלוקס? לקבל ייעוץ נוסף מנפרולוג אחר? אשמח לתשובה בנושא מאוד לחוצה מכל הנושא הנ"ל.

לא ברור מדוע הילדה זקוקה לתרופה שמוציאה את האשלגן מהגוף: האם יש לה הפרעה בתפקוד הכליתי? בכל מקרה אחת הסיבות ששוה לבדוק במקרים בהם מתחילים זיהומים חוזרים בדרכי שתן בגיל של הילדה שלך הוא התאפקות בהטלת שתן ועצירות. חשוב מאד להגיע למצב שהילדה מתרוקנת בזמנים קבועים (ולא רק כשיש לה תחושת מלאות של כיס השתן) - לדוגמא כל שעתים -שלוש לכל היותר- וגם לדאוג שתהיה פעולת מעיים כל יום בכמות סבירה. כמו כן מומלץ להעשיר את הדיאטה שלה ביוגורט וכן רצוי לחזור על אולטראסאונד כליות וכיס שתן ולברר התרוקנות כיס השתן

08/06/2015 | 09:11 | מאת: ימית

על התשובה המהירה :) ניתן לה אשלגן משום שרמת המלחים שלה בשתן גבוהה מהרגיל אצל ילדים והנפרולוג אמר שזה עלול ליצור אבנים בגלל עבר עשיר בדלקות בשתן. ויש במשפחה עבר של אבנים בכליות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים