קריאטינין נמוך באיסוף שתן לילדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/05/2015 | 20:29 | מאת: אבי

ילדה בת 9 החלה בדיקות לבירור השמנה ביטנית. הדבר היחיד שמטריד אותנו, רמת קריאטינין נמוכה באיסוף שתן. בוצע פעמיים ויצא 330 כאשר הנורמה עומדת על מינימום 600. - על מה המימצא הזה מצביע ? - האם משהו מסוכן ? - למי צריך לפנות ? יש לנו תור לאנדוקרינולוג בעוד שבועיים - מה ניתן ויש לעשות ? האם יש מקום לדאגה ? תודה על כל עיצה והכוונה

רמת הקראטינין בשתן הינה פועל יוצא של כמות השרירים בגוף. מאחר ולילדים משקל שרירים נמוך יותר סביר שכמות הקראטינין בשתן תהיה נמוכה יותר. זה אמור להיות בכמות של כ 14-16 מ"ג/ק"גמשקל גוף ביממה. יכול להיות גם שהילדה לא אספה ממש את כל כמות השתן ב24 שעות מסיבות טכניות - התעוררה מאוחר מדי ביום התחלת האיסוף או שכחה לתת את כל השתנים במיכל האיסוף. בכל מקרה זאת לא בעיה חולני. דווקא בהקשר של השמנת יתר היה רצוי לבדוק אלבומין וחלבון בשתן באיסוף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים