תפקוד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/05/2015 | 18:27 | מאת: רויטל

שלום רב, יש לי ילדה בת עשר שעברה לפני שנה וחצי ניתוח לתיקון רפלוקס כלייתי בדרגה ארבע, לפני הניתוח גילינו במיפוי כליות שהכליה הימנית שבה היה הרפלוקס פגע בכליה והיא בתפקוד ירוד מעט מהכליה השמאלית,לפני מספר ימים עשינו אולטראסאונד וגילינו כי הכליה הימנית והשמאלית נשארו באותו גודל מלפני שנתיים הכליה הימנית בגודל 8.5ס"מ והכליה השמאלית 10 ס"מ אודה לכם על תשובתכם המהירה מה זה אומר שהכליות לא התפתחו? ואילו דברים או בדיקות אני צריכה לעשות לה שוב?

גודל הכליות כפי שנמדד בבדיקת אולטראסאונד אמנם מלמד על כמות הרקמה שמתפקדת בכל כליה אך תלוי מאד בבודק. ההבדל שאת מצינת בגודל הכליות הוא משמעותי ואכן יכול ללמד על תפקוד ירוד יותר ממחצית מהסה"כ(כפי שהחלוקה התקינה בין הכליות) בכליה הקטנה יותר. בכל מצב שאחת הכליות מתפקדת קצת פחות המתקין מומלץ לעקוב אחר לחץ הדם חלבון בשתן וגם תפקוד הכליות כפי שמתבטא בבדיקת דם. רצוי לשמור על משקל גוף תקין ולהפחית במידה מסוימת את כמות המלח שמשמתמשים בה באוכל מומלץ מאד מעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים