בת חצי שנה עם אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/05/2015 | 10:42 | מאת: יעל

שלום, בגיל חודשיים בתי אושפזה בעקבות חום ובתרבית השתן נמצאה נוכחות של חיידק קלבסיאלה. הגיבה יפה לאנטיביוטיקה ושוחררה לאחר 5 ימים. האולטראסאונד ביום האשפוז האחרון נראה תקין. במסגרת המעקב לאחר האשפוז בוצע אולטראסאונד ביום חמישי (לאחר 4 חודשים מהקודם, כיום בת חצי שנה) ובו נראו מוקדים אקוגנים בשתי הכליות בגודל 0.3 ו 0.4 ס"מ, החשודים כאבנים. הבנו ממי שביצע את הבדיקה שזה ממצא חריג מאוד לגיל הזה. השבוע אנחנו אצל המומחה אך מאוד מוטרדים בינתיים. שאלותי - 1. כיצד מתבצע הבירור בעקבות ממצא כזה? 2. האם ניתן לרסק את האבנים לתינוקת בגיל הזה? אני מבינה שכשהאבנים חוצרות זה כואב מאוד מאוד... תודה

סליחה על העיכוב בתגובה: המצב אכן נדיר. ראשית יש לוודא שאכן מדובר באבנים ורצוי לשם כך לבצע במקום נוסף רצוי מאד מיומן את בדיקת האולרטאסאונד כי לא בכל מכון קימים מתמרים וגם בודקים עם נסיון בתנוקות. בנוסף אם הממצא מאומת חשוב לחפש סיבות לכך שהן לרוב מטבוליות כגון הפרשה מוגברת של חומרים כמו סידן וחמצה אורית או אוקסלאטים או ציסטיןוגם העדר חמרים מגנים מסוימים בשתן או הפרעות בהחמצת שתן . כמו-כן חשוב לבצע בדיקות דם שיכולות לכוון לסיבה. רצוי ברור ומעקב במרפאה נפרולוגית. באופן ראשוני חשוב גם להקפיד לתת מים ולהפחית את כמות המלח שמוסיפים למאכלים שהתינוק מקבל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים