קריאטינין גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/03/2015 | 11:18 | מאת: כמי

היי בני חולה צליאק מגיל צעיר בריא ספורטאי ואתלט מצטיין. הוא התלונן בחדשים האחרונים על כאבי שרירים וייחסנו אותם לספורט. בבדיקות אחרונות התגלה CK ברמה של 228 במכבי. האם יש קשר לקריאטינין גבוה לספורט והצליאק? התייעצנו בעבר ועשינו את האיסופים ורמת הקריאטינין ירדה בעצמה. מה עוד אפשר לעשות ומה הסיבה לכך? משקלו 64 וגובהו 1.76 הוא בן 15. תודה רבה

CPK יכול לעלות אחרי מאמץ גופני. הרמה שמתוארת לא מאד גבוהה. בהקשר של צליאק כדאי לבדוק מלחים בדם כולל מגנזיום. ולחזור על CPK אחרי מנוחה ממאמץ גופני ניכר במשך לפחות 48 שעות. לא ברור לגבי הקראטינין בסוף המלל כשקודם היתה שאלה לגבי CPK

20/03/2015 | 07:25 | מאת: כמי

מסתבר שהתבלבלתי בין קריאטינין לבין קריאטין והבנתי שהם שני דברים שונים. המון תודה על קריאת ההרגעה. ואנחנו נבדוק מה שהצעת.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים