הרחבה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/03/2015 | 13:26 | מאת: יעל

שלום, בני בן שנתיים וחצי. עוד משלב ההריון אובחנו אגני כליה מורחבים,כאשר בגיל חצי שנה צד ימין הגיע ל15ס"מ. נשלחנו אז למיפוי כליות שהראה תפקוד תקין של 50% לכל כליה. מאז אנחנו במעקב כל חצי שנה וצד שמאל הסתדר לגמרי ואין בו יותר הרחבה. הבעיה היא בצד ימין..לפני שנה ההרחבה ירדה ל4-5 מ"מ, בבדיקה הבאה היה 7 מ"מ ובאולטרסאונד שעשינו אתמול היתה הרחבה של 14 מ"מ. רציתי לדעת מה זה אומר שההרחבה יורדת ועולה כל הזמן?האם לדעתך נשלח שוב למיפוי כליות? תודה רבה יעל

הרחבה "עולה ויורדת" יכולה להיות ביטוי לרפלוקס וזיקואורטראלי אבל הוא כשלעצמו אינו מחייב כל פעולה מיוחדת כל עוד הילד לא סובל מזיהומים חוזרים בדרכי שתן. הרחבה יכולה ליגרם גם הצרות מסוימת במוצא השופכן מאגן הכליה ואז ניתתן לאמוד את חומרת ההצרות במיפוי כליות. ההחלטה לגבי מעקב, ביצוע חוזר של מיפוי כליות או בדיקות הדמיה נוספות תלויה לא רק במידת ההרחבה אלא גם בקונפיגורציה- תבנית ההרחבה כפי שמופיעה באולרטאסאונד וכמובן תופעות נלוות כגון כאב, זיהומים בדכי שתן או אבני כליה. הרופא שעוקב אחרי הילד נמצא בעמדה הכי טובה לבצע את ההחלטות הנכונות שלעיתים קרובות כוללות מעקב בלבד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים