שלום ד''ר גיל, לגבי אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/01/2015 | 13:03 | מאת: גיל

לפני זמן מה היו לי אבנים בכליות והן התפרקו באיסוף שתן התגלה ציטראט נמוך מה אפשר לעשות/לאכות/לשתות כדי למנוע בעתיד אבנים? איך מעלים את רמת הציטראט ? לצורך מניעת היווצרות האבנים בפעמים הבאות?

הטיפול הראשוני והחשוב ביותר במניעת אבני כליה חוזורת הוא לשתות מים. אם אכן נמצא ציטראט נמוך רצוי לשתות מיץ לימון כל יום- מלימון אחד או שנים. ובאופן כללי להמעיט בצריכת מלח שגורמת להפרשה מוגברת של סידן בשתן שיכול לשלקוע בעיקר נוכח ציטראט נמוך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים