שלום רב, מעט מודאגים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/12/2014 | 12:28 | מאת: שלום

שלום. באולטרא סאונד בשבוע 34+1 נתגלה כי יש לתינוק כליות מוגדלות והיפראקוגניות. מה זה אומר? האם הילד יחייה? האם צריך השתלת כלייה?

כליות גדולות ואקוגניות בעובר יכולות להיות בעלות משמעות חולנית במיוחד כשהדבר מאושר ביותר ממבדיקה אחת ועוד יותר אם יש מיעוט מי שפיר שמתלווה לכך. חשוב לברר גם סיפור משפחתי של מחלת כליות פוליציסטית שעלולה להתיצג מוקדם במקרים נדירים אך ידועים. פרט לכך מומלץ לקבל יעוץ נפרולוגי בהקדם כדי להבין את המשמעויות השונות של האבחנות שעומדות על הפרק ובהקשרים ששאלתם. קצרה המסגרת כדי לענות על כך בקצרה במסגרת זו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים