עוברית שתיוולד עם כליה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/11/2014 | 12:48 | מאת: כלניות

ד"ר קלפר שלום. רציתי לדעת אם עוברית שתיוולד עם כליה אחת צריכה לעבור בדיקות מיד עם היוולדה. אם כן אז אילו בדיקות ואיפה(בחדר לידה?ילודים?מחלקה?...) והאם כדאי לבחור את בי"ח ללידה לפי מחלקת ילודים או יותר חשוב מחלקת נפרולוגיה ילדים- אני מכפר-סבא, אז חשבתי על מאיר(למי לפנות שם) או בלינסון ששם יש את שניידר(דוידוביץ?) סליחה שאני לא באה לאיכילוב...

ראשית חשוב שתלדי במקום שאת מרגישה נוח ובטוח בעצמך ושיהיה בהצלחה ובמזל טוב! לגבי העוברית במידה וכל מעקבי ההריון באולוטראסאונד היו תקינים כולל גודל ומראה הכליה היחידה וכמות מי השפיר וגם כל יתר מערכות הגוף אז המקובל הוא לבצע בדיקת דם לתפקודי כליה בגיל יומיים ואפשרי אם-כי לא חובה(תלוי באופן ספציפי מה היו הממצאים בסונר עובר) לבצע גם אולרטאסאונד כליות לפני שיחרור מתנוקות. במידה ובדיקת הדם תקינה אפשר לבצע את האולטראסאונד גם בגיל שבועיים-שלשה ואין הכרח לבצע לפני היציאה מבית החולים. בהמשך מעקב נפרוללוגי עם אולרטאסאונד חוזר סביב גיל חדשיים . הכל כמובן בתלות בבדיקות שמבוצעות קודם-הכוונה סביב הלידה

09/11/2014 | 21:31 | מאת: כלניות

ד"ר, תודה רבה על התשובה המפורטת. אז אני מבינה שבכל בי"ח יוכלו לעשות את הבדיקות הנ"ל במחלקת ילודים(גם את האולטרסאונד?)בנתיים כל הנתונים האחרים אצל העוברית תקינים חוץ מהעדר הכליה, מקווה שימשיך כך ושלא יהיו ממצאים חדשים לא תקינים... ושהכל יעבור בשלום. האם תינוק עם כליה אחת צריך מעקב נפרולוגי כל החיים? הבנתי שכדאי להימנע ממתן נורופן או אדביל - למה מה יש בהם?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים