לאחר תיקון ריפלוקס פתוח

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/11/2014 | 19:39 | מאת: עדי

ביתי בת 9חודשים לאחר תיקון ריפלוקס פתוח א. הרחבה של אגנון הכיליה ל 16 ממ הרחבה בינונית עם הרחבה של הכיליה ב הכיליה מתרוקנת לאט יותר מהשניה התקינה ג בחודש האחרון חזר חידק הפסאודומוס 3 פעמים וטופלה בציפרו כרגע הוחלט להפסיק טיפול מונע האים זו החלטה הגיונית האים ההרחבה של אגנון מסתדר לבד

אם הרפלוקס תוקן והוא אכן חלף לפי ציסטוגרפיה חוזרת אז הרחבת האגן או אגנוני הכליה אינה מהווה בעיה אלא מדובר במבנה שנותר כך לעיתים זמן רב אחרי תיקון כירורגי. לגבי הניקוז האיטי אני מבינה שמדובר בתוצאה של מיפוי ואז הפרוט לא מספק. בכל מקרה אם יש אירועים חוזרים של פסאודומונס נראה שהיו יותר מדי אנטיביוטיקות במערכת וטוב להפסיק כל אנטיביוטיקה מניעתית ולהעשיר את הכלכלה בחידקים "טובים" פרוביווטיקה כפי שיש ביוגורט כדי ליישב חידקים יותר "נחמדים" במעיים והם יגנו מפני זיהומים בדרכי שתן. יש לעקוב לפי הסימנים אחרי התפתחות זיהום אמיתי חוזר בדרכי שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים