מיפוי כליות בתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/10/2014 | 13:02 | מאת: מרי ג'יין

שלום. בגיל 3 שבועות התברר כי בני סובל מזיהום בדרכי השתן. היה לו חום שירד רק אחרי 3-4 ימים (הכי גבוה 40.8 ועד שירד נע בין 37.8-38.5). בסונאר כליות הנוסף שעבר - הכל היה תקין. הנפרולוג שבדק אותו, הפנה אותי לעשות מיפוי כליות לכשיגיע לגיל 4-6 חודשים, לדבריו - מפני שתקף אותו חיידק אלים. אני שומעת תגובות בעיקר שליליות, למה לתת לתינוק כמות כזו גדולה של קרינה. אני אלך לקבל חוות דעת נוספת מנפרולוג אחר, ורציתי לשאול לדעתך גם. תודה מראש.

ראשית מיפוי כליות שמטרתו לגלות אם נשאר נזק בכליות מאותו ארוע של זיהום בגיל צעיר לא כרוך בכמות קרינה כזאת גדולה כפי שאת מתארת. מדובר בסדר גודל של כ5-6 צילומי רנטגן- אם כי זו לא השוואה לגמרי מדויקת. מקובל לבצע מיפוי מסוג זה אחרי זיהומים בדקכי שתן שחשודים שבהם היתה מעורבת רקמת הכליה עצמה. זה לא גורף אך בהחלט מקובל.במיוחד אם מדובר בחידק לא שגרתי שגרם לזיהום בדרכי שתן. יש מספר פרטים נוספים שחשובים כדי לשהחליט על חיוניות בדיקה כזאת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים