כליה ימנית היפופלסטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/07/2014 | 10:23 | מאת: מיטל

בני בן שנה אובחן אחרי הברית בזיהום בשתן ואושפז שבועיים לקבלת טיפול אנטיביוטי. לאחר כמה חודשים במעקב אצל נפרולוגית ילדים נראה באולטרסאונד כי כליה ימינית קטנה מהשמאלית. בהמשך המעקב אצל הנפרולוגית נראה כי הכליה הימינית קטנה 4.8 סמ כאשר לפני חצי שנה הייתה 4 ס"מ . כליה שמאלית גדולה קומפנסטורית בגודל-7.43 ס"מ ללא הרחבות .כיס שתן תקין .הרופאה המליצה על המשך מעקב אולטרסאונד האם יש סוג של התערבות כירורגית שניתן לעשות? או שפשוט חיים אם זה ככה? תודה, מיטל

נראה שהכליה הימנית אכן קטנה ועצם הגודל והצמיחה המואצת של הכליה השמאלית מעידים גם על תפקדו ירוד יותר של הכליה הימנית ומאידך על תקינות פוטנציאל תפקודי מצוין של הלכיה השמלאית אין דרך לשקם כליה שהיא קטנה כי מדובר בהפרעה שנוצרה עוד בחיים עובריים. חשוב לשמור על מה שיש ולהיות במעקב נפרולוגי ולעקוב אחר זיהומים בדרכי שתן ואם יהיהיו חוזרים לבצע ברור כולל בדיקות הדמיה מתאימות וניתן שלקול ביצוע מיפוי כליות לוודא תפקדו של כל כליה אך לא היתי עושבה זאת לפני גיל שנתיים. כמובן חשוב להמנע משימוש בתרופות ממשפחת אדביל או נורופן ולהמנע ממצבי התיבשות כמה שניתן ולהית כאמור במעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים