כליית פרסה לעובר בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/06/2014 | 23:14 | מאת: הריונית

שלום, אני בשבוע 22+4 מאובחנת כ APLA. בסקירה המאוחרת התגלה כי לעובר כליית פרסה או כליה אחת צמודה לשנייה (לא ראו בברור). לא התגלה הממצא קודם לכן בסקירה המוקדמת. שאלתי, מה המשמעות של פגם זה מבחינת איכות החיים של ילד המאובחן ? האם לרוב אלו ילדים שחייהם יהיו בעלי סבל או שניתן לחיות בצורה איכותית ללא הפרעות רציניות ? וכן, מה לגבי יכולתם להעמיד צאצאים ? האם צפויה להם בעייה ? אודה לתשובתך המהירה.

מתנצלת על העיכוב. כלית פרסה- אם אכן זו האבחנה הינה ממצא די שכיח באוכלוסיה בריאה שמבמצעת סונר כליות אקראי(לפחות לגבי זו שלא בצעה סונר בהיותה עובר) מעריכים שזה כ 1 ל 400 ועד 1 ל 1000 אנשים. לרוב אין לכך השלכות בריאותיות משמעותיות המקום כאן מוגבל מדי ולא מתאים להסברים מפורטים מדי. מומלץ לקבוע יעוץ אצל נפרולוג ילדים ולקבל את כל ההסברים וגם תשובות לשאלות שיש לך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים