נא עצתך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/06/2014 | 17:01 | מאת: שירז

שלום בגלל שהתגלה לי אבן בכליה והסתיידות קטנה אז שלחו אותי לבדיקה של שתן 24 שעות פעמיים הייתי צריכה לבצע בדיקה זו בבדיקה ראשונה יצא Calcium (U)/24 hr= 66.7 (כאשר הטווח הרצוי בין 0 לבין 250) Creatinine (U) /24h = 0.9 (כאשר הטווח הרצוי בין 0.8 לבין 1.8) URINE VOLUME = 2900 כימיה בדם Ca-Calcium (B) = 9.2 (כאשר הטווח הרצוי בין 8.1 לבין 10.4) Uric Acid (B) = 3 (כאשר הטווח הרצוי בין 2.6 לבין 6) בבדיקה שניה יצא Creatinine (U) /24h = 1 (כאשר הטווח הרצוי בין 0.8 לבין 1.8) Uric Acid (U)/ 24hr = 550.8 (כאשר הטווח הרצוי צריך להיות בין 250 לבין 750) Urine Volume = 3400 שאלתי היא: האם הבדיקה תקינה? האם היחס בין אלבומין /פריטין/ תקין? ואיזה סוג אבן אם כך הגוף שלי מפריש? כי זו מטרת הבדיקה כדי לדעת איזו סוג אבן יש לי?

לפי התוצאות המצוינות אין עדות להפרשה מוגברת של סידן בשתן שהוא מרכיב חשוב ליצירת אבנים בלפחות 50% מהמקרים וגם הפרשת החומצה האורית אינה גבוהה במידה שתסביר יצירת אבנים מחומצה אורית. ישנם חומרים נוספים שיכולים ליצור אבנים שאותם צריך לבדוק באיסוף השתן ואני ממליצה מאד שתגיע/תגיעי להערכה ויעוץ נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים