שתייה מוגזמת בן שנתיים ,לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/05/2014 | 00:10 | מאת: אור

שלום רב, בני בן עוד מעט שנתיים שותה בכמויות גדולות מאוד בעיקר בלילה, יכול לסיים כארבעה בקבוקים של 330 מל במהלך לילה, בדרנו סוכר - תקין ואין אנו יודעים כיצד להמשיך. הרופאה העלתה השארה שכך מרגיע את עצמו כדי להרדם חזרה בגלל שאינו לוקח מוצץ. אותי כל הסיפור מלחיץ ממה זה יכול לנבוע ? משהו מסוכן ? איך להמשיך מכאן ? תודה.

בהחלט יכול להיות שהשתיה המרובה בלילה היא ביטוי של קריאה לתשומת לב להורים שאני מבינה שמביאים את הבקבוקים החוזרים וכך מפגינים נוכחות שהילד מעונין בה. אם הילד מתפתח יפה וגדל לאורך אחוזונים סבירים זה בהחלט ציכול להיות הרגל. אפשר לנסות להוריד תוך שבוע -שבועיים את כמות השתיה בלילה בהדרגה לבקובוק אחד- שזה גם לא מעט- וגם במחיר שזה יצריך קצת חסך שינה מצד ההורים- ואז לבצע בדיקת שתן כללית כולל למשקל סגולי וגם בדיקת דם אחת לתפקודי כליה וכל המלחים שבדם כולל נתרן אשלגן סידן זרחן מגנזיום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים