מתן שתן בתכיפות גבוהה והרטבות יום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/01/2013 | 18:41 | מאת: אמא לילד בן 6

שלום רב, לפני כשבוע בני התחיל עם מתן שתן תכוף, ממש ברמה של כל כמה דקות, והרבה פעמים בורח לו. הוא טוען שהוא לא מצליח להתאפק. בלילה אין הרטבות. בדיקת שתן, תרבית ודם תקינות. רופא המשפחה הפנה לנפרולוג ואולטראסאונד. שאלותיי הן ממה יכולה לנבוע הבעיה? מדוע נפרולוג ולא אורולוג, מה ההבדל? תודה

אם אכן בדיקת השתן תקינה לחלוטין ואין עדות לזיהום בדרכי שתן חשוב לראות את צורת ההשתנה של הילד- לעיתים יש גירוי בקצה הפין שגורם לכאב ואי נוחות בזמן ההשתנה או אפילו קושי להתרוקן עד הסוף וזה יכול לגרום לשארית שתן וצורך בהתרוקנות חוזרת בסמוך להטלת התשן הקודמת. את זה ניתתן גם לבדוק באולרטאסאונד. האולרטאסאונד יכול גם להדגים אם יש "חול" או משקעים שיכולים להצביע על התחלת יצירת אבנים בכליות או בכיס השתן אך את זה חשוב לבדוק גם בשתן עצמו בצורה מכוונת בבדיקות שתן נוספות מעבר לאלו שבודקות זיהום בשתן. חשוב גם להתיחס למצב של עצירות אם קיים לאחרונה כי אז לחץ חיצוני מצואה במעי הגס התחתון יכול גם להגביר את קצב ההשתנה ביום ולגרום לקושי בשליטה. לשאלתך ההבדל בין נפרולוג ואורולוג הוא בחלק הניתוחי שהוא נחלת האורולגים בלבדוכן בתוכן הרפואי : בעוד הנפרולוגים מטפלים במחלות שבהן מעורב התפקוד של הכליות או הרקמה התפקודית של הכליות , האורלוגים מטפלים יותר בבעיות של "צנרת" הכליות אבל כמובן שקיימת חפיפה ועבודה משותפת בהרבה מקרים.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים