יתר לחץ דם בילדה בת 14

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/04/2014 | 22:00 | מאת: סקוביבון

שלום לבת שלי יש יתר לחץ דם מזה כשנה וחצי. מטופלת בהורמון גדילה מזה ארבע שנים. בגלל קומה נמוכה. כעת 153 סמ. כל הבדיקות תקינות. עשינו לאחרונה הולטר שמצא כי יש יתר לחץ דם (ממוצע 139/70) אך היו מדידות גם של 149/80. מטופלת תרופתית ב אנלפריל 10 מג. בבדיקות שאני עושה לה בבית הלחץ דם תקין. אני מבולבלת. איזה מדד הוא הנכון? הייתי רוצה ללכת לפנימאי טוב שיעשה ניהול תיק.. שיראה את כל התמונה. הרופאים בבית חולים שבו אנו עושים את הביקורת מתחלפים כל פעם ואני מרגישה שאין מ מש כתובת. הייתי רוצה מישהו עם ראיה כוללת על הילדה. מה דעתך? רוב תודות

ההולטר מראה מספר רב של בדיקות על פני 24 שעוןת ומה שחשוב מהו אחוז המדידות הגבוהות מכלל המדידות. לגבי ההשואה בין ההולטר למד לחץ דם הביתי חשוב לודוא שהמכשיר הביתי מודד נכון כי מכשירים אלו יוצאים מכיול מדי פעם ויש לבצע השוואה במרפאה בין הערכים במכשיר הביתי לבין המכשיר של המרפאה. לגבי מעקב לא ציינת בת כמה ביתך אבל נפרולוג - ילדים אם היא פחות מגיל 18 שנים- הוא הכתובת הנכונה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים