ציסטות בכלייה בסקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/03/2014 | 05:23 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בשבוע ה16 להריון ובסקירה המוקדמת הכל היה תקין פרט לכלייה שמאל של העובר בה נמצאו 4 ציסטות של עד 4 מילמטר- כלייה ימנית תקינה לחלוטין. האם הציסטות יכולות להיעלם? או שאני צריכה להפנים שכנראה במקרה הטוב לתינוק תהיה רק כלייה אחת?

ציסטות בלשב כה מוקדם בכליה יכולות להצביע על היווצרות לא תקינה של הכליה וסבירות גבוהה שכליה מסוג זה לא תהיה תפקודית. יהיה חשוב במהלך ההריון לוודא שהכליה השניה תקינה מתפתחת תקין ואפילו בעודף בהשוואה לכליה רגילה וכמות מי שפיר תקינה וגם שיתר המערכות בסקירה המורחבת תקינות. רצוי גם יעוץ גנטי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים