Tira

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/03/2014 | 11:25 | מאת: טירה

מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה , לאוכלוסייה הכללית , לאוכלוסייה בסיכון , ולאנשים שלקו בתופעה ?? מדובר על אי ספיקת כליות כרונית .

נדמה לי שלא ניתן לתאר בתשובה במסגרת הנתונה נושא כה רחב. אומר רק שמאחר ואי ספיקת הלכיות הכרונית בילדים קשורה בלפחות ממחצית מהמקרים בסיבות מולדות חשוב לעקוב מקרוב אחרי ילודיים ובהמשך ילדים שאובחנו באולטראסאונד עובר כסובלים ממומים כליתיים כ. המעקב לטווח ארוך במסגרת מרפאה נפרולוגית בשיתופ פעולה הדוק עם אורולוגים ולעיתים מקצועות נוספים. מניעת השמנת יתר בילדים אלו כמו-גם בילדים שנולדו פגים היא מרכיב חשוב ביותר במניעת מחלות כליה בהמשך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים