אבן בכליה לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/03/2014 | 18:11 | מאת: נעמה

ד"ר קלפר שלום יש לי ילד בן 4 חודשים שראו שיש לו אבן בכיליה , התבקשנו לעשות לו בדיקות דם ושתן , שאלתי היא מה גורם להיווצרות אבן אצל תינוק , וכיצד אפשר לעשות את איסוף השתן למשך 24 שעות אצל תינוק האם אפשרי לעשות זאת בבית ע"י שקיות לבידקות שתן? אודה לתשובתך ננעמה

אבן בכליה אצל תינוק כה צעיר לא שכיחה מאד ואם לא היה פג או מקבל תרופות שמגבירות את הסיכון לאבנים צריך לבצע בדיקת שתן- רצוי איסוף- שבאמצעותה ניתן למדוד כמותית חמרים שמופרשים בשתן ובכמות מוגברת מהרגיל ואחראים ליצירת אבנים. את החמרים הנ"K שמופרשים בשתן אנשים וגם תנוקות מסוימים בצורה מוגברת ניתן לפעמים למדוד בדגימת שתן אך ברור כי זאיסוף שתן יותר אמין ומשמעותי. לפי שקולדעת הרופאים שמטפלים בתנוק אפשר לשקול גם הכנסת קטטר וביצוע איסוף שתן של 10-12 שעות. עם שקיות זה לרוב כמעט בלתי אפשרי לקבל כמות שתן משמעותית לביצוע הערכה כמותית נכונה

13/03/2014 | 08:59 | מאת: נעמה

ד"ר רוקסנה שלום תודה רבה על תגובתך, אני קיבלתי היום את תשובות בדיקות הדם והשתן יצא שתפקודי הכליות תקין, אבן לא מזוהמת , קלסיום תקין האם עדיין חשוב לבצע את הדיקה של איסוף שתן לפני שאני מגיעה לנפרולוג תודה נעמה

מאחר ואיני מכירה את כל הנתונים במקרה הנדון איני יכולה להוסיף המלצות מעבר למה שכבר כתבתי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים