אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/02/2014 | 11:48 | מאת: יעלה

הי, לאחר הלידה, גילו לבני בבדיקה שגרתית אגן כליה מורחב בצד שמאל, של כמה מילימטרים בודדים ושלחו למעקב בלבד, לפני שלושה חודשים, בגיל שנה, גילו החמרה קלה ושלחו לבדיקה נוספת לפני המלצה לניתוח. יש סיכוי למרות ההחמרה שזה יעלם מעצמו? אשמח להבין בבקשה מה ההשלכות של אגן כליה מורחב ומדוע לנתח אם אין דלקות והכליה מתרקונת, אמנם לאט יותר מהשניה, אבל לא חסומה. הבנתי שיכול גם לעבור מעצמו. אשמח להבין גם מהו בדיוק ההליך בקיים בלייזר, כמה ימי אשפוז ומידע כללי בנושא תודה

לא ציינת האם בוצע מיפוי כליות שהוא הכי משמעותי בד,כ בהחלטות על צורך בניתוח. בכל מקרה הרחבות שבדרגות בינונית שהמיפוי שלל חסימה משמעותית יכולות להסתדר תוך כדי מעקב אך חשוב שתהיה הגדרה ברורה של חומרת ההפרעה לניקוז השתן

25/02/2014 | 15:48 | מאת: יעלה

בוצע מיפוי כליות בו נראה בבירור שכליה אחת מתרוקנת בצורה איטית מהשניה, אבל היא התרוקנה בכל זאת

קיימים קריטריונים די ברורים לגבי סוג וחומרת המממצאים במיפוי שמצריכים התערבות ניתוחית ולרוב זאת החלטה של אורולוגים לאחר הסתכלות על בדיקות אולטראסאונד במעקב ותוצאות המיפוי השלמות- לא רק הפענוח אלא גם הבדיקה האיזוטופית עצמה. אם יש לכם ספק תמיד מומלץ לחפש עוד יעוץ

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים