אולטראסאונד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/02/2014 | 16:42 | מאת: אבא

שלום רב, בני בן חודשיים. עקב עיוות קל באוזן נשלחנו לביצוע אולטרסאונד כליות, בבדיקה גילו הרחבה של אגן הכליות של 2.1 מ"מ. בעקבותיה החליטו לשלוח אותנו לנפרולוג. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהבדיקה תהא לא מדויקת ב-2 מ"מ ובעצם אין בעיה? 2. האם יכולה להיות החמרה במצב ומה המשמעות שלה? 3. אם ההרחבה אינה דינמית האם יהא לה השפעה כלשהי על המשך חייו?

הרחבה של 2 מ"מ של אגן כליה בגיל חדישים המידה והכליות והשופכנים תקינים לחלוטין ואין בעיות גם בשלפוחית התשן לפי האולרטאסאונד- היא בתחום הנורמה. ולא מהווה סימן למחלה או מום מולד. כן מומלץ מעקב כי בחדשי החיים הראשונים התפקוד הלכיתי מתגבר וחשוב לראות שההרחבה שקיימת לא מתקדמת לדרגות שמחייבות ברור לגבי הפרעה משמעותית- מדובר ובהרחבות של מעל 15-20 מ"מ. מומלץ בהחלט מעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים