מחלת דנט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/02/2014 | 08:50 | מאת: טיבה

אני אמא לילד בן 6שאובחן מגיל חודשים עם דנט הילד פשוט לא זז בעקומת גדילה גובה100 משקל 17 המליצו באדנדו על הורמון גדילה למרות שלא חסר לו שאלתי היא האם נתקלת במקרה שילד חולה במחלה כליתי וקבל הורמון גדילה למרות שלא חסר לו אם התשובה כן רוצה לדעת אם עזרו לו הזריקות לגדול

הורמון גדילה הוא טיפול מקובל בילדים עם הפרעה כרונית בתפקוד הכליות בתאני שהילד מקבל את כל הקלוריות שאמור לקבל. במחלת דנט יש לרוב תפקוד כליתי שמור בלשבים מוקדמים אך יש הפרעות במלחים שגם פוגעות בצמיחה ואותן יש לתקן כדי להיע לצמיחה משופרת. בנוסף בשל ריבוי השתיה יש וודאי קושי להגיע לאספקה מתאימה של קלוריות. הורמון גדילה יכול לשפר מצב זה במידה מסוימת בתנאי שיתר הפרמטרים נשלטים ומאוזנים היטב

21/04/2015 | 12:45 | מאת: אלי

גם לי יש שני ילדים הילד השני היה עד גיל13נמוך אחרי גיל שלוש עשרה הוא צמח בלי כלום ובלי שטויות

21/04/2015 | 13:20 | מאת: אלי

יש לי שאלה האים מישהו בפורום מוכר בביטוח לאומי עקב מחלת דנט

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים