בדיקות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/01/2014 | 08:15 | מאת: gali

שבת שלום! בני בן 14 בעקבות שתן כהה עבר בדיקות דם ושתן. השתן היה תקין אך חלק מבדיקות הדם לא.להלן התוצאות הבעיתיות:המוגלובין 16.1(נורמה 16 ),wbc-5.57 (נורמה עד 5.3) Iron-128 (נורמה עד 120 ) קריטנין 0.87(נורמה עד 0.77 ).רופאת הילדים הפנתה אותנו לבדיקות דם חוזרות ונוספות כולל איסוף שתן ל24 שעות . על איזה בעיה כליתית מעידים תוצאות אלה ? אודה לתשובתך מראש ובברכת שבת שלום אמא מודאגת.

התוצאות של ציינת לא מעידותבהכרח על בעית כליה. לא הבנתי בדיוק לגבי השתן- האם הוא תקין לחלוטין כולל בבדיקה מיקרוסקופית או שיש כדוריות אדומות או לבנות או חלבון? הקראטינין אמנם הינו פרמטר שמבטא את תפקוד הכליות בבדיקות דם אך רמתו תלויה גם במסת השרירים של הנבדק כפועל יותא של מסת השרירים, גובהו וילו. לכן אני אומרת שצריך להביא את הילד ליעוץ נפרולוגי עם כל התוצאות כולל בדיקת שתן עדכנית.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים