רפלוקס דרגה 5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/01/2014 | 12:20 | מאת: איילת

שלום רב, אני ילדתי את בני לפני כחודש. במהלך ההריון נמצא כי לעובר אגני כלייה מורחבים. 24 שעות לאחר הלידה ביצענו אולטרסאונד שאישש את ממצא זה. בהמשך ביצענו ציסטוגרפיה שהדגימה רפלוקס דרגה 5 בצד ימין ורפלוקס דרגה 4 בצד שמאל. כבר מיום לאחר הלידה, לאחר בדיקת האולטרסאונד התחלנו לתת לבני אנטיביוטיקה (צפוויט. תחילה 1.6 מ"ל ולאחר מכן ירדנו ל-1 מ"ל). לאחר קבלת תוצאות הציסטוגרפיה ההנחייה הייתה להמשיך את הטיפול האנטיביוטי עד גיל שנה, ואז לבצע ציסטוגרפיה נוספת ולשקול את המשך הטיפול בהתאם. שאלתי היא - מכיוון שבעצם מיום היוולדו הוא מקבל אנטיביוטיקה, האם יש צורך בתוסף של פרוביוטיקה על מנת לאפשר גם לחיידקים טובים להתפתח בגוף? ובנוסף - האם טיפול ממושך זה עלול להשפיע בצורה זו או אחרת על כניסתו למשפחתון? כלומר, האם עלינו לדאוג כי הוא יחלה יותר מילדים אחרים ברגע שיכנס למשפחתון עקב מחסור בפלאורה טבעית בגופו? תודה על העזרה איילת

ראשית חשוב לבדוק גם את התפקוד הכולל של שתי הכליות בבדיקת דם. לגבי האנטיביוטיקה מונעת היא לא חושפת את הילד לבעיות מיוחדות בהקשר של משפחתון אך חשוב לזכור כי בהיותו במשפחתון יש סבירות גבוהה יותר שיידבק במחלות חום ובכל מחלה כזו -וזה קורה לרוב שהגורם לחום אינו ברור בשלב ראשון- חשוב לעשות בכל המקרים בדיקת שתן כללית ותרבית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים