ריטלין ולחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/01/2014 | 10:29 | מאת: סקוביבון

שלום, הבת שלי בת ה 14 סובלת מלחץ דם גבוה. מטופלת באנלפריל. (10 מג) זקוקה לריטלין / קונצרטה. האם ריטלין מעלה לחץ דם? במחלקת נפרולוגיה אמרו לי שלא נמצא קשר. בשיטוט באינטרנט ראיתי דברים אחרים. אשמח לשמע חוות דעת. תודה

ריטלין כמו תרופות אחרות מקבוצתו- אמפטמינים- בעל פוטנציאל להעלות לחץ דם בהחלט. לא ציינת מה סיבת יתר לחץ הדם אצל הבת אבל היותה מטופלת ביתר לחץ דם תרופתית ומקוה גם מאוזנת עם ערכים סבירים של לחץ דם על הטיפול המצוין, אינה התווית נגד לטיפול בריטלין במידה ויש צורך בכך. פשוט צריך לעקוב מקרוב אחר לחץ הדם ולדאוג לאזנו בהתאם לערכים תחת הטיפול המשולב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים