תזונה לתינוקת עם כליה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/11/2013 | 09:35 | מאת: עדי

הבת שלי בת 11 חודשים עכשו והיא נולדה עם כליה שמאל בלבד. האם יש מזונות שאסור להביא לה? עכשו היא מתחילה ממש לאכול אוכל מוצק ולמשל מישהו אמר לי שעגבניה עושה אבנים בכליות? יש ממש בדברים האלו?

ממש לא מוכר לי הנושא של קשר בין עגבניות לבין אבני כליה. אני חושבת שתזונה מאוזנת כמו כל התינוקות מתאימה גם לילדתך.לטווח הארוך כשתתחיל לאכול כמו כל הילדים רצוי לא להרגילה לאכול הרהב חטיפים משקיות שמכילים הרבה מלח כי זה נוטה לגרום לבצירת נוזלים וכידוע יש לנו רק כליה אחת שעובדת לסלקם. גם אכילה מוגזמ של חלבון אינה מומלצת, מה שאופייני לכל הדיאטה המערבית. פרט לכך רצוי להמנע ממתן נורופן או אדביל והסתפק באקאמול ונובימול במחלות חום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים