בירור תוצאות של US כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/11/2013 | 11:14 | מאת: נטלי

שלום, בן שלי בן 16 חולה ב-NF-1. הוא נמצא במעקב במרפאה יעודית בדנה. כמו כן, פעם בשנה הוא עובר US כליות ודופלר עורקי כליה. התוצאות בד"כ תקינות. השנה בבדיקת US התגלה בכליה ימנית נגע היפראקוגני קורטיקאלי בקוטב אמצעי. גודלו 13 מ"מ ורשום שחשוד לאנגיומיוליפומה. על מה מדובר? האם זה קשור ל-NF? האם יש צורך בבירורים נוספים? תודה מראש. נטלי

אנגיומיוליפומות הם מבנים עשוים כלי דם ושומן שמופיעים לעיתים בכליות של ילדים עם NF1 ומקבוצה דומה.הם דורשים מעקב סונוגרפי ורצוי גם של נפרולוג ילדים כולל מעקב לחץ דם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים