בדיקות שתן לבן 8

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/10/2013 | 09:00 | מאת: יעל

בן 8 מטופל במינרין מלט. בדיקות שתן תקינות למעט כימיה בשתן - osmolality 898 שתן כללי - erythrocytes 25 שתן מיקרוסקופיה - erythrocytes field 2 mocus + calcium oxalate + האם תוצאת הosmolality תחת השפעת המינרין מראה כי ללא התרופה יש חסר בהפרשת ADH? האם שאר הבדיקות מראות על בעיה בכליה או בדרכי השתן?

האוסמולריות הגבוהה מראה שהכליה מגיבה לטיפול במינירין וזה מה שהיו מעונינים במתן הטיפול. זה בוודאי לא אומר דבר לגבי המצב בהעדר הכדור. אפשר לבדוק ומאמינה שבדקו טרם שהוחל הטיפול. ישכמות כדוריות אדומות בתחום הנורמה אך הגבישים של סידן אוקסלאט יכולים להצביע על נטייה להפרשת יתר של סידןדבר שיכול לחשוף לנטייה לזיהומים במיוחד כשהשתן כה מרוכז. מומלץ להתיעץ עם נפרולוג ילדים לגבי ברור -במיוחד אם יש סיפור משפחתי של אבני כליה- וגם לגבי המשך טיפול במינירין- שניתן בשל הרטבת לילה אני מניחה- וכמות השתיה הדרושה בכל ההקשרים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים