חיסון פוליו לילד בעיית אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/08/2013 | 21:23 | מאת: אבי

בני סובל מאי ספיקת כליות ,כליה אחת כ-15 % וכליה שניה כ-20% אני רוצה לשאול האם מומלץ לחסן אותו,והאם החסון יכול לפגוע בתפקוד הכליות שגם ככה ספיקתם ירודה. בתודה אבי

ילדים עם אי ספיקת כליות כרונית אינם מדוכאים חיסונית אלא אם מקבלים טיפולים שמדכאים את מערכת החיסון כטיפול כמחלה היסודית של הכליות שלהם. מבחינה כליתית אין מניעה שילד עם אי ספיקת כליות על רקע מולד-אם הבנתי נכון מההפניה- מקבלים התיחסות כמו כל הילדים מבחינת החיסון לפוליו אלא אם יש להם בעיות ביראותיות אן חיסוניות אחרות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים