אגן חוץ כלייתי מורחב ב2.5 סמ ברוחב עם היידרונפרויס בדרגה בינונית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/12/2020 | 14:35 | מאת: מרים אבוחצירה

אני בת 75 בריאה באופן כללי. לפני כחודש קבלתי חום גבוה ואושפזתי באיכילוב. לפני האשפוז היו לי כאבים במפשעה תקופה ארוכה. קבלתי אנטיביוטיקה דרך הוריד במשך 10 ימים . הכאבים נעלמו אחרי 3 ימי אשפוז.ב\u/S כליות אובחן אגן כליות חוץ כלייתי מורחב ב2.5 סמ לרוחב. גם אחרי השחרור הus היה ללא שינוי. צויין ששתי הכליות תקינות ללא אבנים ובזרימה נכונה. החשש שלי הוא האם יש סיכוי לקרות את הכליה במקרה והדגימה שתעשה לי בקרוב תהיה לא שפירה. תודה רבה על תשובתכם

אמנם אני נפרולוגית ילדים בהכשרתי ובכל מקרה רצוי לראות את צלומי הבדיקה שבצעת אבל רוב הסיכויים שאותו ממצא של אגן חוץ כליתי הוא ישן ואפילו מולד אבל חשוב בכל מקרה שנפורלוג או אורולוג יראו את התמונות ויבדקו אותך בהקשר המתאים כולל כאבים במותן של הכליה עם האגן המורחב ת זיהומים בדריכ שתן וכו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים