אגן כליתי ברוחב 9 מ"מ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/09/2020 | 20:33 | מאת: טוהר

שלום רב הבת שלי בת 7 שבועות אושפזנו בבית חולים עם שלושלים והקאות , במהלך האשפוז בוצעה תרבית שתן שיצאה חיובית(צמיחה של פרוטאוס מעל 100k מושבות מקטטר) בוצע אולטרסאונד לכליות ונמצא שבכליה השמאלית יש התרחבות של 9 מ"מ. תוכלי בבקשה לספק לי מידע על זה והאם זה מסוכן?

הממצא יכול להיות על רקע רפלוקס וזיקואורטראלי הכוונה לחזרה של שתן מכיס השתן לכיוון הכליה - זרימה הפוכה מהרגיל . זאת על רקע היווצרות לא תקינה של החיבור של השופכן= התינור שמוביל את השתן מכיס השתן לכיוון כיס השתן. ממצא דע שכיח אבל יש צורך להוכיח אותו בבדיקה מכוונת במידה ויש זיהום בדרכי שתן כפי הארי אצל הבת. ודאי המחלקה המאשפזת תפנה אתכם פגישה עם נפורלוג או אורולוג ותקבלו פנים אל פנים הסבר יותר ממצה וגם תחזית להמשך שהסמגרת הנוכחית מוגבלת מדי להגשמה בברכת בריאות שלמה ושנת בריאות ושלוה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים