לאחר ניתוח UPJ , שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/08/2020 | 14:10 | מאת: אורטל

דר שלום . בני בגיל חצי שנה עבר ניתוח UPJ , כתוצאה מהידדרנפרוזיס קשה בכליה ימין (מעל 4ס"מ) . כליה שמאל תקין . כעבור 3 חודשים מהניתוח ביצענו בדיקה US וההרחבה ירדה ל2.6 ס"מ. כעת כעבור שנה מהניתוח ההרחבה עלתה ל3.1 ס"מ . שאלתי האם יש אפשרות לעלייה בהרחבה מעת לעת ? האם הדבר מלמד על אי הצלחה של הניתוח ? אודה לתשובה תודה מראש ובריאות טובה לכולם

ידוע שגם אחרי תיקון UPJ STENOSIS המערכת נשארת מורחבת גם כש הניתוח מוצלח ויש בהחלט תנודות במידת ההחרה לפי מידת מילוי או ריקון כיס התשן בעת בדיקת האולטראסאונד מאידך יכתן גם מצב של הצרות חוזרת באזור. כדי לבחון זאת מתבצע מיפוי כליות חוזר MAG עם פוסיד. רצוי לברר עם אורולוג הילדים שמטפל בו ו גם נפרולוג ילדים אם נמצא גם במעקב כזה אילו דרכי ברור נוספות ואם בכלל יש צורך להפעילן מתוך התבוננות בדינמיקה של הממצאים לאורך הזמן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים