פענוח בדיקות שתן ודם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/08/2020 | 17:31 | מאת: אסתר

שלום רב בני בן 13.5 מטופל בהורמון גדילה מגיל 4 לערך. בדיקות שתן שלו היום protein-10mg ketones-neg glucose-neg blood 0.03 trace lekocytes-neg nitrite-neg ph- 5 urobilinogen-normal bilirubin-neg בדיקות דם: (חלק שמטריד אותי) iron-36.9 )לפני חצי שנה היה 93 urea- 29.4 creatinine 0.73 הטווח 0.26-0.7 (זה מעיד על גבוהה??) tsh-9.42 מהמעט שקראתי, לפי הנ"ל תפקוד כליות גבוהה ?! דם בשתן וחלבון לא אמורים להיות בשתן.?! IRON -נמוך מאוד. ממש מתחת לנורמה. נתונים אלה תקינים? או מדאיגים?האם נתונים אלה חלילה קשורים לבעיה בכליות? אנא תגובתך. בתודה ובברכה

רמת הקראטינין מעט מעל הגבוןל העליון של הנורמה. ניתן לשפוט עד כמה יש ירידה בתפקוד הכליתי לפי הגובה ובדיקות יותר מדויקות כמו איסוף שתן של 24ש רצוי מאד לגשת לרופא המטפל גם לגבי הברזל שאמנם נמוך ודרוש מילוי מאגרים. לגבי ענין הלכיות חשוב למדוד לחץ דם לבצע אולרטאסאונד כליות וכן איסוף שתן של 24ש לקראטינין חלבון אלבומין ולהגיע עם כל התוצאות רצוי בהקדם לנפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים