חלבון בשתן לילד בן 9

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/07/2020 | 18:50 | מאת: אלה

שלום רב , שאלתי לגבי בדיקת שתן לילד . נעשו 3 בדיקות שתן וכל פעם אלבומים קריאטינין עולה :4.3,7,14 מחכים למומחים ובכל זאת : האם זה סימנים ראשונים לסכרת ,? ועוד שאלה :האם רגישות לגלוטן יכולה לגרום לכמות חלבון בשתן בצורה כזאת ? תודה רבה

לא ברור מדוע נשלחה בדיקת השתן- האם לילד יש סכרת? בכל מקרה אם היחידות בהן התוצאה ניתנה הן מיליגרם לגרם והתוצאות הן בין 4.3 ל 14 זה תקין. כבודקים מיקרואלבומיין /קראטינין בדגימת שתן צריכים לדעת מדוע זה נבדק ובאיזו מטרה ובעיקר מה היה בשתן כללית לגבי רגישות לגולטן אם הכוונה למחלת CELIAC מוגדרת וקיימת יתכנו אבנים בכליות אבל חלבון בשתן מאד נידר וזה לא ביטוי לצליאק ברוב המקרים

29/07/2020 | 19:21 | מאת: אלה

תודה על התגובה מהירה . לילד אין סכרת . נשלח בגלל כאבי ראש וסתם כבדיקה שגרתית . לגבי ערכים כנראה טעיתי : 430, 700 ואחרונה 1400 . אנחנו מאוד מודאגים מתוצאות האלו והמתנה למומחה לוקחת זמן . למה לצפות מתוצאות הלו ? תודה לך שוב !

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים