הרחבת אגני כיליה- תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/07/2020 | 09:34 | מאת: רבקה

היי דוקטור אודה לפענוח שלך והאם נדרש טיפול, לבני בן החודש בוצע השבוע us כליות ודרכי שתן בשתי הצדדים הודגמה כיליה בגודל 5 סמ רוחב אגן כיליה ימנית 0.4 רוחב אגן כיליה שמאלית 0.7 כולל גביעים שלפוחית שתן תקינה, דפנות חלקים

ההרחבה שציינת יכולה בהחלט להיות בתחום ההבשלה הפיזיולוגית של מערכת ניקוז השתן. גודל הלכיות תקין. חשוב מאד לגשת לנפרולוג ילדים שיראה את הממצאים בהקשר הקלךיני- מדוע ביצעתם את הבדיקה ולקבל הנחיות איך לעקוב אחרי זיהומים בדרכי שתתן ולפי הממצאים להחליט מתי לבצע בדיקת אולרטאסואנד בקורת דרוש מעקב

01/07/2020 | 21:30 | מאת: רבקה

בצענו את הבדיקה כי בהריון היה ממצא של אגני כיליה מורחבים.. לרוב זה מסתדר?. יש לציין כי מדובר בבן

שיעור גבוה למדי מהרחבות אגני הכליות מסתדרות תוך כדי תהליך ההבשלה של צמיחת הכליות. אבל צריך להיות במעקב של נפרולוג ילדים ואולי גם אורולוג ילדים כדי לראות את הנתונים ולהחליט על צורך בברור נוסף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים