צפוויט פורטה -סירופ האם מותר לקחת ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/06/2020 | 15:02 | מאת: רעות

שלום , בני בן 2.1 , נולד עם כליות דיספלסטיות . כרגע מאוזן עם תזונה דלת אשלגן . קריאטנין בנורמה החל מגיל 4 חודשים . בשל חשש לזיהום בכף רגל (כנראה עקב עקיצה) ,נתנה לנו הרופאת ילדים מרשם ל6 מ"ל צפוויט פורטה *3 פעמים ביום למשך שבוע . כשניגשתי לבית המרקחת נאמר לי ע"י הרוקחת שהתרופה מתפנה דרך הכליות ולכן מי שיש לו בעיה כלייתית לא יכול לקחת אותה . האם מותר לי לתת את התרופה הזו לבני ? (אני לא צליחה לתפוס את הצוות הרפואי שמטפל בנו ) תודה רבה, רעותץ

צפוויט ניתן לתת גם למי שתפקוד הכליות שלו אינו תקין אבל צריך להתאים את המינון לתפקוד הכליתי. רצוי לברר עם רופא הילדים שמכיר את הילד מהו התפקוד הכליתי העדכני ולפי זה לראות אם דרוש שינוי מינון. ברוב המקרים אין מניעה מוחלטת מלתת צפוויט בילדים עם מחלת כליה כרונית. שוב דברי עם רופא הילדים שמכיר את הילד ואת בדיקותיו העדנכיות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים