מחלת כליות כושר ואכילת חלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/03/2020 | 13:26 | מאת: נאוה

שלום דוקטור התייעצתי איתך בעבר אני בן27 עם c3gn שהתגלה לפני 7 שנים עקב חלבון בשתן כרגע תפקודי כליות תקינים חלבון באיסופים בין 1-2 אני כבר חודשיים מתאמן ואוכל בערך כמות של 105 גר חלבון ליום הנפרולוגית ביקשה שחודש אחרי שאני מתחיל להתאמן ומשנה תזןנה (התחלתי לאכול בריא הורדתי סוכר ופחמימות שהייתי צורך הרבה ולא עודה שום פעילות(שאני יעשה בדיקות דם בגלל המצב אני מעדיף חא להיכנס לקופת חולים רציתי לשאול אם 105 גר חלבון ליום זה הרבה בשבילי ? ויכול לדרדר את המחלה כמובן שהכל בתזןנה ללא אבקות תודה רבה

כן - לדעתי 100גר חלבון ביום זה מוגזם ולא טוב למחלת הכליות שלך!! צריך להוריד לסביב 70-80 גר לכל היותר- משערת שזה משקלך סביב 70 קג

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים