הרחבת אגן כליה לילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/03/2020 | 10:19 | מאת: לירן

בחצי שנה האחרונה בוצע לבני בן ה6.5 פעמיים אולטרסאונד. ב-2 המקרים הודגמה הרחבת אגן כליה שמאל של 0.7 ס"מ. בנוסף ב2 מקרים שונים שכאב לו באיזור שלפוחית השתן, נמצא בבדיקה מעט דם. בבדיקת שתן אחרת מצאו מעט חלבון. שלפוחית השתן תקינה. שאלתי איך, מה ניתן לעשות עם הממצאים בינתיים, האם זה הפיך? האם בטוח יש בעיה עם הכליה? הוא קטן וקומפקטי לגילו ונולד במשקל נמוך עם חשד לIUGR בבטן. קריאטינין תקין.

הרחבה של 7 מ"מ לרוב לא מצביעה על ממצא חמור שיש סיכוי גבוה שיזדקק לתיקון כירורגיץ אבל בכל מקרה בהקשר שהילד נולד במשקל לידה נמוך חשוב שתגיעו עם כל הנתונים ואם אפשר גם מכתב השיחרור מהילודים להיבן את המהלך לאחר הלידה - להערכה של נפרולוג ילדים למדוד לחץ דם ולבצע את כל החישובים לגבי התפקוד הכליתי בהתאם לגובה שלו והמשקל שלוץ בנוסף קצת דם וקצת חלבון בשתן הן אמירות מאד לא ברורות וחשוב להתיחס לכל נתון בצורה מדויקתץ המלצתי להגיע עם כל הנתונים כולל בידוקת דם שתן והאולרטאסאונד ועם הילד כמובן שצריך להיבדק כולל לחץ דם לנפרולוג ילדים

24/03/2020 | 19:25 | מאת: לירן

משהו נוסף ששכחתי לציין הכליה הימנית בבדיקה הקודמת היתה 7.7 ועכשיו הגודל שלה 7.2. הגיוני?

24/03/2020 | 19:36 | מאת: לירן

בבדיקה לפני חצי שנה כליה ימין 7.7 שמאל7.8 בבדיקה הנוכחית כליה ימין 7.2 שמאל 8.0

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים