הרחבת אגן כליה ושופכן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/02/2020 | 22:36 | מאת: נועם

שלום, לבן שלי היה דלקת בשתן לאחר הברית ולאחר בדיקת אולטרסאונד נצפתה כליה אחת מורחבת עד 8 מ״מ ושופכן מורחב לכל אורכו בגודל 1.1 מ״מ . לאחר חודש עשינו אולטרסאונד נוסף ונראה כי הרחבת האגן עלתה ל14 מ״מ וכן השופכן הורחב בחלקו הדיסטלי 17 מ״מ ובחלקו הפרומיקסלי 11 מ״מ . הופננו לבדוק האם קיים ריפלוקס של השתן. אשמח לחוות דעת בנושא והאם מצב זה הוא חמור ודרושה בדיקה מיידית לאור הממצאים החדשים והמשמעותיים.

הממצאים שאת מתארת בהחלט יכולים להתאים גם ל רפלוקס= חזרה של שתן מכיס השתן לכיוון הכליה באותו צד. מצב זה נבדק בציסטוגרפיה . משערת בשממצאים נבחנו ע"י אורולוג ילדים או נפרולוג ילדים ומישהו מהם הפנה אותך לבדיקה זו. כדי לשקול שנית אם במצב הנתון ציסטוגרפיה חיונית כעת או שניתן לדחות או שרצוי לבצע ברור נוסף הדמיתי חייבים לראות את התמונות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים