אלכוהול טריטייס וציפרלקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/02/2020 | 18:19 | מאת: רוני

שלום דוקטור הבן שלי בחמישה חודשים אחרונים שותה אלכוהול יש לו מחלת כליות חלבון בשתן בין 1500-2500 באיסופים תפקודי כליות בשנים האחרונות 0.75-0.85 בפעם האחרונה לפני חמישה חודשים היה 0.80 היום עשה שוב והתוצאה 1 האם זה יכןל להיות החמרה בתפקוד? הוא שותה אלכןהול למרות שלוקח ציפרלקס לוקח גם 10 מג טריטייס האם הקריאטנין יכול לרדת אם יפסיק לשתות?

ההחמרה שתפקודי כליה- העליה בקראטינין- יכולה לנבןע מהתהליך של הידרדרות בלתי נמנע של התפקוד הכליתי ומאידך מתרומה מגורמים חיצוניים כמו שתית אלכוהול מופרזת. המינון של טריטייס שמקבל גבוה למדי ויכול להיות שהיה מיובש יחסית בזמן שנלקחו בדיקות הדם. חשוב לחזור לנפרולוג שמטפל בו ולברר איך להמשיך כי גם כמות החלבון שציינת שקיימת בשתן גבוהה למדי. חשוב להיות במעקב צמוד כדי לשלוט על כל הגורמים שיש אפשרות ולמנוע או להאט את המשך ההידרדרות הכליתית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים