בדיקת דם תפקודי כליה -שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/12/2019 | 17:09 | מאת: יעל

שלום רב, בני נולד עם כליות דיספלסטיות ונמצא במעקב . ביצענו בדיקת דם לתפקודי הכליה , ובחלק מהממדים :כגון אשלגן הייתה תוצאה תקינה אך נכתב "נמצאה המוליזה קלה בדגימה" . מה משמעות של המוליזה על התוצאות ? האם זה מטה את התוצאות כלפי מטה ? או כלפי מעלה ? (כלומר האם יתכן כי בגלל המוליזה בבדיקה תוצאת האשלגן שהתקבלה נמוכה מהמצב האמיתי ? או להך גבוהה ממנו ? ) שואלת במיוחד לגבי קריאטנין ואשלגן . תודה רבה

המינוח המוליזה מתיחס ללקיחת בדיקת דם טרואמטית דבר שגורם להרס של חלק מהתאים ולכן תוצאת רמת האשלגן בעיקר ולעיתים גם של הקראטינין הינה גבוהה מהערך האמיתי שקיים בגוף הילד. אם רמת האשלגן היתה כפי שאת מתארת תקינה וממצוין שהיתה המוליזה מסוימת הרי שהרמה האמיתית אפילו יותר נמוכה. לגיב קראטינין המוליזה קלה לא משפיעה על התוצאה בצצורה משמעותית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים