פרופיל צבאי קרבי אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/12/2019 | 13:11 | מאת: יאיר

שלום רציתי לדעת מה הסיכויים שאני יכול לעלות את הפרופיל שלי לקרבי התוצאות הם: כליה ימנית: בגודל תקין פרכנימה שמורה לא הודגמו אבנים כליה שמאלית בגודל תקין פרכנימה מעט מועטת לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן עם קיבולת רגילה, גופיות חלקים. חשוב לציין שברוך ה אני מרגיש בריא תודה

אמנם לפי התאור נראה שיש כליה אחת פחות תקינה- זאת עם פראנכימה מועטה אבל ודאי בקביעת הפרופיל הצבאי יש צורך לדעת גם את לחץ הדם בדיקות הדם והשתן כולל איסוף שתן. במצבים של אי בהירות מפנים גם למיפוי כליות כדי לקבל הערכה מדוקית של התפקוד של כל כליה בכל מקרה ניתן לומר בכלליות שכל מי שיש לו פחות משתי כליות שלמות ותקינות אינו מקבל פרופיל כללי לפי מיטב ידיעתי אבל אין בידי ספר פרופילים צה"לי כך שיש להתיעץ עם לשכת הגיוס

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים