אגן כלייה מורחב ושיעול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/12/2019 | 09:11 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת שבעה חודשים נולדה עם אגן כלייה מורחב 6 ממ ןמערכת מאספת כפולה. נמצאות במעקב נפרולוגי.... בחודש האחרון מנוזלת ומשתעלת. העלתה אתמול חום. לקחנו אותה לרופא ילדים שטען שלא מדובר בדלקת בשתן. האם היית מציעה בכל זאת לבדוק דלקת עם קטטר?

12/12/2019 | 09:42 | מאת: יעל

כמו כן במהלך היום החום יירד ועלה בשעות הערב שוב ולמחרת יירד. יש לציין שהשיעו והצינון החמירו ביומיים האחרונים. האם חום שמזפזפ הוא תסמין של דלקת בשתן?

במידה וחום מעל 38.5 נמשך מעל יומיים כדאי לבצע בדיקת שתן כללית לשלול שאין לדקת. רק אם יש לויקוציטים בשתן יהיה צורך לבצע שוב שתן כללית ותרבית

גם חום שעולה ויורדיכול להיות תסמין של זיהום בדרכי שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים