הרחבת אגן כליה בילד אחד וקיבולת חלקית של שלפוחית שתן בילד אחר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/11/2019 | 21:40 | מאת: אלי

שלום רב דוקטור בבדיקות שבוצעו לשני ילדיי נמצאו הדברים הבאים. בן חמש-באולטרסאונד הרכבת אגן כליה שמאלית בגודל 0.7 סמ אוסמלריות בדם - 275 כשהנורמה 278 עד 285 לפני כשנה סבל מכאבים חזקים במותן ובשתן ונמצאו חלבונים בשתן 20. חוץ מזה רק עמילאז בדם היה גבוה 130 אך לא בטוח שקשור לכליות. חשוב לציין שנולד קטן להיריון עם חשד לאי התפתחות בטנית לקראת שבוע 38 ובוצע זירוז. מה משמעות הממצא והאם גם יכול להסביר שהילד נורא קטן ורזה לגילו? בן שנתיים- באולטרסאונד נמצא קיבולת חלקית של שלפוחית השתן. אוסמלריות בדם 273 אנחנו קצת לא יודעים מה המשמעות של כל הדברים האלה והופתענו מאוד מהתוצאות. נשמח להמלצה איך ממשיכים מפה? אנו מודאגים.

לגבי הילד הראשון ההרחבה של אגן הכליה נשמעת לפי המספר שציינת לא משמעותית - הממצא יתכן כחלק מההבשלה של מערכת ה"צינורות" בכליה. במיוחד אם לא היו זיהומים בדרכי שתן עד כה. חלבון 20 הוא עקבות ואם רוצים לבדוק בצורה מדויקת יותר אז לב צע יחס חלבון /קראטינין בדגימה. רצוי לחזור על אולרטאסאונד כליות כולל כשכיס השתן מלא בעוד מספר חדשים ולהיות במעקב נרפולוגי. לא ברור לי מדוע נשלחו אוסמולריות בדם ושתן לגבי הילד השני לא ברור לי מדוע נשלחה אוסמולריות בדם אצלו וגם ומה בדיוק הממצא בשלפוחית השתן גם לגביו רצוי להגיע להערכה והסבר אצל נפרולוג ילידם - יתכן מאד שיהיה צורך גם ביעוץ אורולוג ילדים

04/11/2019 | 08:29 | מאת: אלי

תודה על המענה המהיר. לגבי הילד הראשון היו 2 מקרים שעלה לו חום גבוה עם כאבים ממש חזקים במותן וכאב במתן שתן, ב2 המקרים ביקרנו במיון, אך לא נתנו תשובה חד משמעית שמדובר בדלקת בשתן, אלא אמרו לנו שךא נמצא זיהום.הפרוטאין בדם תמיד בתחתית הנורמה. קריאטינין תקין 0.38, גם שתן וחומצה אורית. סודיום היה גבוה מעט בכמה בדיקות. בתשובת האולטרסאונד שלו רשום על שלפוחית השתן קיבולת רגילה, אז לדעתי היא היתה מלאה. האם בגיל שש יכול להיות שעדיין לא הובשלה הכליה ורק בצד אחד? לגבי שניהם בדקו אוסמלוריות בגלל בעיות ספיגה במעיים ורצו לראות את מאזן המינרלים על פי מה שהרופא הסביר. לגבי הילד השני, הבנתי שקיבלת חלקית זה שכיס השתן קטן מדי מכדי להכיל את כל השתן....זו משמעות הממצא? התור לנפרולוג רק עוד שבועיים. תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים